Jolasetak Ohorezko Mailan mantentzea lortu du, Atletico mendean hartuta Play Outs-etan

17 Maiatza 2021

Belar hockeyko RC Jolaseta taldeak maila gorenean mantentzea lortu du, Atletico San Sebastian mendean hartuta Play Outs txapelketan. Neguriko mutilek 1-2 irabazi zieten gipuzkoarrei larunbatean bigarren partidan eta 0-3 igandean.

Bizkaitarrak aurkaria baino hobeak izan dira mailari eusteko partida erabakigarrian, eta lehen gola Diego Aranak 30. minutuan egindako penalti korner baten bidez lortu du. Atsedenaldi luzearen ostean, Rafa Vilallongak bigarrena jarri du markagailuan, korner penaltiz hau ere, eta, azken minutuak bukatzeko zazpi minutu falta zirenean, Juan Garaizabalek 3-0ekoarekin erabaki zuen.

"Hockey partida oso ona izan da emaitzagatik ez ezik, lortu dugun moduagatik ere pozik nago. Nagusi izan gara, baina Atleticok oso ondo jokatu du, aurkari duina izan da ", esan zuen Isra Garcia Jolasetako entrenatzaileak.

Kanporaketa bizkaitarren aurka hasi zen, joan den asteburuan, Neguriko ureztatze sistemarekin izandako arazo tekniko batek lehen partida egitea eragotzi zuenean, eta Lehiaketa Batzordeak galdutzat eman zuen. Gertaera horren ondoren, etxetik kanpoko bi partidak irabazi behar izan zituzten Ohorezko A Mailan jarraitu ahal izateko, larunbateko garaipenak (Diego eta Juan Amoroso izan ziren Jolasetako golegileak) aukera eman zien kanporaketa berdintzeko eta igandean mailari eusteko, beste garaipen bat lortuz.

Cadizeko entrenatzaileak bere jarraitzaileen ahalegina azpimarratu zuen. "Denboraldia oso gogorra eta oso luzea izan da, baina merezi izan du. Mutilek lan handia eta ona egin dute, eta hori izan da, hain zuzen ere, datorren urtean maila honetan jarraitzeko sekretua (sailkapeneko postuen % 25 jaitsierakoak ziren), eta aurrekoetan baino baliabide gutxiagorekin ", adierazi zuen.